TURGLEDEN BLOMSTRET PÅ SVARTEHEIADAGEN!

– Vi er glade for å kunne bidra til tilrettelegging og økt bruk av de fantastiske områdene vi har her i Søgne

Søndag 26. september inviterte Søgne & Greipstad sparebank og Repstad Eiendom til Svarteheiadagen. Til stor glede for arrangørene var det mange som møtte frem, unge og eldre. Det gleder oss å se turgleden til både barn og voksne. Vi tror det er viktig å legge til rette for gode turområder som tiltrekker seg alle aldergrupper og gir sunne og gode opplevelser for hele familien.

– Det er utrolig gledelig å se at områdene i kjellandsmarka er til glede for mange!

Vi brukte anledningen til å takke initiativtaker Tone Engestøl, uten hennes engasjement hadde vi nok ikke arrangert denne dagen her på Svarteheia.  Da Norge stengte ned våren 2020 brukte Tone Engestøl med flere, tiden på å rydde frem og merke opp en sti til Svarteheia. De malte på steiner og la ned langs stien. Repstad Eiendom synes dette var et godt initiativ og ønsket å være med og bidra. Siden har stien blitt godt oppgradert, og mange flere «troll» har blitt lagt ned langs stien. Oppe på toppen har også mye skjedd, benker og grillplasser er etablert, og en flott Gapahuk er også bygd, denne er sponset av Søgne & Greipstad Sparebank.

En annen bidragsyter som også ble hedret denne dagen, er Floke Bredland. Vi er mange som nyter godt av at Floke har brukt all sin fritid på kart og turløyper i Søgne og omegn. Har du sett blå merker langs stiene på tur? er det stor sannsynlighet for at det er Floke som har satt sitt avtrykk på treet. Det er umulig å kunne forestille seg hvor mange kilometer, timer og liter maling som Folke har nedlagt i turløypene i Søgne.

Floke har spilt en viktig rolle i oppgraderingen av Kjellandsmarka, feks i etablering av løypen som går på østsiden, langs kjellandsvannet. Høsten 2018 ble denne løypen brukt i Terrengskarusellen og siden den gang har bruken av hele Kjellandsmarka økt betydelig, det ser vi på slitasjen på stiene.

Derfor ønsker vi å tildele Floke heder for den rolle han har hatt både for Kjellandsmarka sin attraktivitet, og det utrettelig arbeid du har lagt ned på alle de stier som i Søgne og Sogndalen.   

Floke fikk tildelt et bilde som symbol på arbeidet sitt, blomster og gavesjekk til et godt friluftsformål i av Søgne og Songdalen orienteringsklubb, sponset av Søgne & Greipstad sparebank og Repstad Eiendom. I tillegg vil Repstad eiendom sette opp flere gapahuker i Kjellandsmarka, og en av dem blir oppkalt etter Floke Bredland.

– Fysisk aktivitet er viktig for en god folkehelse.

Vi håper at vi med våre initiativ kan være med på å motivere til fysisk aktivitet og gode turopplevelser. Det var mye annet enn bare turen som kunne friste denne søndagen. Det ble servert pølser og brus, og en rekke aktiviteter var satt opp. Barna kunne male på steiner, bli malt i ansiktet, eller få ballong av klovnen.

Våren 2022 vil vi tilby alle våre og bankens kunder deltakelse i «Ut på tur aldri sur». Dette er et enkelt turkonsept som baserer seg på en app og en uhøytidelig konkurranse. Formålet er å bidra til god folkehelse og gjøre dere kjent med en rekke flotte turmål i området. Vi håper dette kan bidra til å gjøre det mer motiverende å komme seg ut på tur.