Tidligere fotballproff valgte Søgne som familiens nye hjemsted

Fra Island til Søgne

Høy og luftig, med sjøen på flere kanter, bor Harpa Lind Harðardóttir og Stefán Gíslason. De har både tegnet og vært med på å bygge drømmehuset her på Langenes, nærmere bestemt i Kilenesvegen. Familien på fem kommer fra Island, men Stefáns jobb som fotballproff har sørget for mange stopp rundt om i Europa, før de landet i Søgne. Med på lasset er også den tolv år gamle chihuahuaen Bella, som flyttet til Norge for å bli pensjonist.

Les mer om Langenes her!

 

Nøye gjennomtenkt

Gjennom byggeprosessen bodde familien på Torvmoen i Søgne -men flyttet inn i husets underetasje i slutten av april. Den inneholder nemlig en fullt utstyrt to-roms leilighet, i tillegg til «guttevdeling», hvor parets hjemmeboende sønner har soverom, TV-stue og egen terrasse.

 

Det 309 kvadratmeter store funkishuset har en eksepsjonell utsikt, og er spekket med smarte løsninger og flotte detaljer. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Det er Harpa som har sørget for de gode planløsningene, forteller Stefán. – Hun er utrolig flink til å se muligheter.

Harpa er interiørdesigner, og jobber nå som kjøkkentegner. Sammen med arkitekt har hun tegnet og planlagt både eksteriør og interiør. Dette er tredje, og forhåpentligvis siste, gang de bygger hus, så hun vet godt hva som fungerer og ikke. Nå gjenstår bare å få orden på takterrassen og hagen, pluss noen detaljer inne.

Vi ser for oss en urtehage på taket. Og et langbord. Her skal vi nyte mange sommerkvelder fremover, sier Stefán. Utsikten fra takterrassen er helt fenomenal.

Det blir ingen gressplen, fortsetter Harpa. – Målet er null vedlikehold, så vi går for blomsterbed og støpt platting med utekjøkken i stedet. Tomta deles inn i soner, og alt skal utnyttes med for eksempel jacuzzi, utesauna og bålpanne.

Fasaden er ikke helt ferdig, den skal ha detaljer med lavastein fra Island.

Da får vi med en bit av Island til Norge. Det føles bra, sier Harpa.

Finn ditt nye boligområde i Søgne her

 

Lengtet hjem

Vi fikk en slags hjemlengsel til Norge. Harpa forteller at de har bodd i landet ved to anledninger tidligere, nærmere bestemt i Drammen og Bærum, da Stefán spilte fotball for hhv. Strømsgodset, Lillestrøm og Lyn.

I 2015 var familien bosatt på Island, men bestemte seg for at de skulle flytte «hjem» til Norge innen fem år. Pandemien sørget for en liten utsettelse, men nå er de på plass. De har ingen tilknytning til Sørlandet, og vurderte flere andre byer, men ingen nådde helt opp.

I Bergen regner det for mye og Stavanger har for mye vind. I Trondheim er det like kaldt som på Island. Stefán forteller at valget falt på Kristiansand og Søgne fordi det er mildere vintre her, og varmere somre.

At det ikke er langt til flyplass var også viktig, siden de har både venner og familie i utlandet.

I tillegg er Søgne er landlig, men nær alt du trenger.

Vi elsker Langenes, sier Harpa. – Folkene. Naturen. Kort vei til skog og sjø. Og til Kiwi, ler hun. – Vi kaller butikken for kjøleskapet.

Hun understreker at de helst handler lokalt.

Det er viktig å støtte opp om lokale butikker.

Se alle turområdene i området her!

Kjøpte usett

Tomta kjøpte paret uten å ha vært på befaring. . Når det er sagt, må det også nevnes at de fikk god hjelp av Bjørn Stephansen i Repstad Eiendom. Stefán og Bjørn spilte nemlig fotball sammen i Strømsgodset for mange år siden, og kjenner hverandre godt.

Vi kikket først etter tomt på andre siden av byen, men vi syntes det var litt for tett mellom husene der. Så dukket denne muligheten opp, og vi grep sjansen.

Harpa er ekspert på boligtomter, skyter Stefán inn. – Hun har fulgt med på Finn.no i åtte år!

 

Ekstraservice

Mens familien bodde på Island, tok Bjørn turen innom tomta flere ganger for å sende bilder, og de hadde også et videomøte med ham fra boligtomta.

Dette hjalp oss veldig, og vi tok sjansen på å kjøpe uten å ha sett tomta «live», forteller Stefán, som berømmer den gode prosessen de hadde med Repstad Eiendom.
Da vi endelig var på plass i Norge og byggeprosessen startet, var det et veldig godt samarbeid, fortsetter han. – Vi kan absolutt anbefale andre å ta kontakt med Repstad Eiendom for å få gode råd og hjelp hvis man vil bygge fra grunnen.

Nå har vi hus og hytte i ett, sier Harpa fornøyd. Et sted vi kan bo til vi blir gamle. Huset er designet slik at vi kan bo kun i første etasje og få alt på en flate om vi vil.

Hele prosessen har gått over all forventning. Vi har vært veldig involvert hele veien og har hatt god kontroll.

Det beste med å bo her er roen.

Finn ditt nye boligområde i Søgne her!

 

Ønsker du å lese mer om familiens opplevelse av å flytte til Søgne?

Les hele artikkelen her. 

Eller les mer om bomuligheter og alt Søgne har å tilby på www.boisøgne.no