Engasjement for god folkehelse

 

Støtter Terrengkarusellen

 

En er godt over gjennomsnittet engasjert i sine «sponsorat» når man ikke bare deltar selv, men faktisk har stilt opp med alle familiens 4 generasjoner i samme aktivitet. Engasjementet dukket opp for ca 9 år siden etter en forespørsel fra en av de ansatte. Sjefen som var positiv allerede da, men enda mer engasjert nå, er Ole Johan Bueklev, daglig leder hos Repstad Eiendom.

 

Repstad Eiendom går stadig tydeligere inn for å støtte opp rundt Terrengkarusellen, og har nylig fornyet (og utvidet) samarbeidsavtalen med Agder Bedriftsidrettskrets og Terrengkarusellen. Dette er leder av terrengutvalget John Humborstad svært fornøyd med og slår fast at dette bidrar både til videreutvikling av karusellen og til å holde deltakeravgiften lavest mulig.

 

Et ønske om å bidra til bedre folkehelse

Ole Johan sier at det er høyt prioritert for Repstad å støtte opp om aktiviteter som fremmer god folkehelse. Derfor er Terrengkarusellen et enestående tiltak som Repstad ønsker ett langsiktig samarbeid med.

Ole Johan sier videre at det er en viktig del av filosofien til Repstad Eiendom at «Når vi bygger nye boligområder skal vi alltid ha fokus på folkehelse!» Og- vi trenger ikke lete lenge for å finne bevis på at dette er mer enn bare tomme ord. Mest aktuelt nå er utbyggingen av Kjellandsheia, litt syd for Lunde i Søgne. Her har en dugnadsgjeng med utgangspunkt i Repstad Eiendom og pensjonister, tidligere ansatte i Søgne kommune, jobbet utallige dugnadstimer og arbeidstimer for å lage godt tilrettelagte turløyper parallelt med salg av flotte tomter.

Resultatet? Det bør du sjekke selv!

For å komme til området kjører dere ca 16 kilometer vestover mot Mandal på E-18 til avkjørsel Lunde (Søgne). Sving så til venstre mot Trysnes-  ca 2 km. I krysset Ausviga/Kjellandsheia tar du til høyre inn til Norddalsheia, forbi de flotte leke- og aktivitetsanleggene som er laget der, til en stor parkeringsplass rett før rundkjøringa.

Da er du ved starten av ett tur-eldorado – Kjellandsmarka! Allerede på parkeringsplassen står det flotte oversiktsskilt hvor du kan planlegge turen din nærmere. Er du interessert i løpetur? Gåtur? Bærtur? Topptur? Familietur? Skal du på date? Her ligger det til rette for alt dette! Spesielt vil vi anbefale en topptur til Svarteheia.

Svarteheia er ett særdeles barnevennlig turmål. Turen dit er kun 1.6 kilometer lang tur/ retur. Ett godt tips er å beregne god tid, for her er det mange flotte steinfigurer å se på undervegs! Og på toppen er det både gapahuk og bålpanne.

 

folkehelse

KJELLANDSHEILØPET

Gjennom flere år har deltakerne i Terrengkarusellen tatt seg en årlig tur til Søgne, for å delta i Repstadløpet rundt fantastiske Kvernhusvannet.  Fra 2018 var det nesten en selvfølge at Kjellandsheia også måtte få sitt eget løp. Dette har blitt godt mottatt blant karusell løperne, og noen kaller området for «Søgnes Jegersberg». Kjellandsheiløpet i Terrengkarusellen går i år 1. september.

De ivrigste karusell løperne er også godt kjent med konseptet «Milslukeren» Dette er et tilbud til de som synes 1 runde i karusell løypene er for lite. Repstad Eiendom er hovedsponsor for Milslukeren, noe Bedriftsidretten på Agder er svært glad for.

Bedriftsidretten setter stor pris på samarbeidet og er mektig imponert over engasjementet Repstad legger ned. Ikke bare i Terrengkarusellen, men også i form av lokale turkart, skilting av løyper og andre viktige folkehelsetiltak.