Søgnes nye perle - Se bildene

Litt i det stille har Søgne fått en ny perle av et friområde. Oftenes friområde ligger mellom Oftenesheia og Lauvika og er om få dager ferdig utbygd.

 

Av: Nicolai Prebensen N247.no | 10. mai 2018

Det er utbyggerne av Ausviga, Kjellandsheia, Nordalsheia samt Leireheia som har forskuttert et rekkefølgekrav fra Søgne kommune. I avtalen måtte utbyggingen av friområdet igangsettes i det øyeblikket 50 nye boliger var reist, men i følge Ole Johan Bueklev i Repstad Eiendom valgte man å starte arbeidet fordi dette området var så viktig for nyetablerte og andre at arbeidet ble igangsatt før rekkefølgekravet slo inn.


30 mål

– Det er lagt ned betydelige midler i Oftenes friområde og selv mener vi at dette er blitt et fantastisk sted for hygge og rekreasjon. Området på 30 mål har fått en helt ny sandstrand, veien inn og ut av området er bred og rullestolvennlig, sandvolleyballbane i strandkanten er snart klar og toalettfasiliteter er på plass. I tillegg bygges nå en stor badebrygge og en annen til av- og påstigning dersom brukerne kommer sjøveien, sier Bueklev til N247 onsdag ettermiddag. Området har også fått mange benker og bord med tilhørende «utepeiser» til grilling, alle med utsikt til sjø.

 

Eiendomsutvikler Bjørn Stephansen i Repstad Eiendom var onsdag på en liten inspeksjonsrunde på Oftenes friområde. Han er godt fornøyd med hvordan området fremstår i dag. (Foto: Nicolai Prebensen)

 

Parkering
– Det er også satt av et stort område til parkering ved inngangen til friområdet og vi håper virkelig at brukerne vil sette stor pris på å få tilgang til sjøen så nær storutbyggingen i områdene like innenfor friområdet, legger han til. Når Oftenes friområde er ferdigstilt vil Søgne kommune overta området for videre ettersyn og vedlikehold.

 

Les saken i N247 her